Tel.: 06/70-604-7888


Cím: 1185 Budapest, Nagybánya u. 54.

2 lépés mielőtt vállalkozást indítana

2017-04-20

A megalapozott döntésekkel, elkerülhető egy esetleges később érzelmileg és pénzügyileg is fájdalmas pofon. Na, nem tőlem! Az élettől és legyünk őszinték az adóhatóságtól.
Csak 2 lépés! Tegye meg!

 

Tudom, hogy nagyon csábító az, hogy az ember a saját lábára álljon és magvalósítsa álmait.
Főnök nélkül, szabadon. DE!
Nem hajt a tatár! A megalapozott döntésekkel, elkerülhető egy esetleges később érzelmileg és pénzügyileg is fájdalmas pofon. Na, nem tőlem! Az élettől és legyünk őszinték az adóhatóságtól…

Ez a bejegyezés igazából nyílt levél. Levél mindazon bátor vállalkozni vágyónak, akik sikerre akarják vinni saját vállalkozásukat!

 

1.      Kezdjük a piackutatással

Erről csak röviden írnék, mert adja magát a dolog, abban az esetben, ha nem úgy kezdünk vállalkozni, hogy már megvan a fix vevőkör. Ha mégis ez a helyzet állna fenn, akkor ez a lépés kihagyható, ha nem, akkor viszont fel kell mérni a piacot. Ami nem csak a vevőkört jelenti, hanem pl. a piac telítettségét, konkurenciát, beszállítókat, pénzügyi erőforrásokat, várható bevételt, ecetera-ecetera…

 

2.      Találja meg az igazit! a Könyvelőt!

Mindenképp konzultáljon vállalkozás alapítás ELŐTT - még mielőtt ügyvédhez menne, vagy ügyfélkaput nyitna – könyvelővel. Tehát még egyszer: ELŐTTE! Mondom is, hogy miért!

Társas vállalkozás esetén, amikor az ügyvéd bejelenti a cégalapítási szándékot, már nyilatkozni kell, hogy a cég milyen adózási módot választott. (Egyéni vállalkozás esetében a bejelentkező nyomtatványon szintén ugyanez a helyzet.) Ön szerint az elmúlt évek alatt, hányszor találkoztunk olyan esettel, hogy az ügyvéd el tudta volna dönteni, illetve egyáltalán foglalkozott volna a vállalkozó adózásával?  

Segítek! Az ügyvédeknek nem ez a dolguk.
A felvilágosult vállalkozók vagy a levelemmel a kezükben mennek már az ügyvédhez, vagy már előtte összekötött minket telefonon. 

Na és?, mondhatja Ön, majd a könyvelő utólag „megoldja”!  (Kedvencem!)
El kell, hogy szomorítsam! Az esetek többségében, ezzel meg kell várnia az év végét, hogy majd következő év január elsejétől a választott adózási formában működhessen a cége. Addig meg fizesse indokolatlanul a sok adót, szíve-joga.


Tovább is van, mondjam még?

Az alapító okiratok és nyilatkozatok! Nem lövöm le a poént, de az alapító okirat / társasági szerződés minden bekezdésénél van 1-2 apróság vagy éppen nagyság, amire érdemes odafigyelni, akár megelőzés szempontjából, akár azért, hogy elkerüljük a NAV szeme szúrását!


Határidő!

Ezt a szót (határidő) hamar meg fogja tanulni, ahogy elkezd vállalkozni. Számos nyomtatványon kell a megalakult vállalkozást bejelenteni, számos hatóság/felügyelet/hivatal/önkormányzat felé, és a tevékenység cifraságától függően akár még több nyomtatványon is. A lényeg, hogy minderre 15 nap áll rendelkezésre a cégbírósághoz teljesített bejelentkezéstől számítva. Bár van olyan bejelentés, amit legkésőbb a cégbírósági bejelentés napján kell… na, de nem akarok itt ijesztgetni senkit!

Ha megtalálta az Igazit, később is nagy hasznára lesz! ;)

 

Díjmentes vállalkozás-alapítás előtti tanácsadás

Ha úgy érzi, szüksége lenne Vállalkozás-alapítás előtti tanácsadásra, ajánlom figyelmébe START programunkat, mely keretében a tanácsadás DÍJMENTES!
Vállalkozás-alapítás előtti tanácsadásról ITT olvashat,
START programunkról pedig ITT tájékozódjon!

 

 

Hasznosnak találta írásunkat?
Akkor ossza meg, hogy másokhoz is eljusson az üzenet!


 

 

 

Pesti könyvelő - A vállalkozó-barát könyvelő iroda
Kövessen minket a közösségi médiában is!