Tel.: 06/70-604-7888


Cím: 1185 Budapest, Nagybánya u. 54.

Ne fizesse a kétszeresét! A NAV behajtja a kamarai hozzájárulást!

2014-08-18

A megyei kamarák közel 10 ezer behajtást kezdeményeztek a be nem fizetett kötelező kamarai hozzájárulások ügyében.
 

2014. június végéig több mint 53 millió forintot hajtott be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elmaradt kamarai hozzájárulás jogcímen.

Ne fizesse a kamarai hozzájárulás dupláját!

A behajtás folyamata nem tér el a megszokottól, a NAV inkasszót bocsájt ki az ötezer forintos kamarai hozzájárulás megfizetését elbliccelő adós bankszámlájára, majd még ötezer forintot levon a végrehajtási eljárás költségeként. Így tehát az a vállalkozó akit fülön csíp a NAV, az eredeti összeg dupláját fizeti meg.

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelenleg és a jövőben is igyekszik teljes körűen, a jogszabályok maradéktalan betartása mellett a lehető legintenzívebben végezni behajtási feladatait.” – emelete ki az adóhatóság.
2013-ban csaknem 160 ezer céggel kevesebb fizette be a kamarai hozzájárulást, mint 2012-ben (ebből 150 ezer vállalkozás még mindig tartozik).

Kérjen árajánlatot Könyvelő Irodánktól! www.pestikonyvelo.hu

A kamarai hozzájárulás befizetését a vállalkozásoknak március 31-éig kell teljesíteniük minden évben. Az elszámolás egyik sajátossága, hogy a három éve bevezetett kötelező kamarai hozzájárulás befizetések elszámolásánál a tartozással rendelkezőknél mindig a legkorábbi elmaradást írják jóvá, tehát, aki 2014-ban fizetett, de tavaly nem, annál az idei befizetést 2013-ra számolják el.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  2014. májusi ülésén született döntés szerint a mostani kötelező kamarai hozzájárulást 2016-tól újra a korábban eltörölt kötelező kamarai tagdíj váltja majd fel.

Adrienn
 

Szeretné vállalkozását biztonságban tudni? Egyéb adóhatósággal szembeni kötelezettségeit szeretné megbízható könyvelőre bízni?
Lépjen velünk kapcsolatba, vagy kérjen tőlünk árajánlatot!